Transport & logistiek

Sentix levert ondersteuning bij de invulling van alle vereisten rond het bezit en toepassen van radioactieve bronnen en röntgentoestellen in de transport- en logistieke sector. Van bagage- en pakket-scanners en ETD-machines tot advisering met betrekking tot vervoer, en op- en overslag.

Bagage- en pakketcontrole
Wij ondersteunen bij de invulling van alle vereisten rond het bezit en toepassen van radioactieve bronnen en röntgentoestellen. Van het doen van een registratie of het aanvragen van een vergunning tot het leveren van de benodigde toezichthoudend deskundige en / of stralingsbeschermingsdeskundige, wanneer deze binnen uw eigen organisatie ontbreekt. Daarnaast zorgen we voor de inrichting van de administratieve verplichtingen, waaronder het opstellen of toetsen van de risicoanalyse en het opstellen van het KEW-dossier. Ook voeren wij periodieke kwaliteitscontroles, visuele inspecties, veegtesten of lekstralingsmetingen uit aan de röntgenapparatuur en bronnen.

Vervoer
Sentix adviseert ten aanzien van de vervoersvoorwaarden voor radioactieve stoffen. Tevens kunnen wij uw vervoerskennisgeving of jaarkennisgeving regelen.

Op- en overslag
Voor op- en overslag van radioactieve stoffen en röntgentoestellen of het periodiek testen en inschakelen van opgeslagen apparatuur is een melding of een vergunning vereist. Sentix ondersteunt u bij alle verplichtingen hieromtrent. Van het doen van een registratie, het aanvragen van een vergunning tot het opstellen van een risicoanalyse en KEW-dossier. Ook leveren we de vereiste deskundigheid voor het kunnen houden van een registratie of vergunning, wanneer deze niet binnen uw eigen organisatie aanwezig is.

Wilt u de complete zorg voor uw toepassingen met ioniserende straling uitbesteden, dan hebben wij daarvoor de mogelijkheden in de vorm van Sentix Totaalzorg in huis.