Kliniek

Sentix levert advies en ondersteuning bij stralingstoepassingen binnen de reguliere gezondheidszorg en privéklinieken. Hierbij kan worden gedacht aan radiodiagnostische toepassing, toepassing binnen de nucleaire geneeskunde, isotopenproductie en radiotherapie.

Wij ondersteunen bij de invulling van alle vereisten rond het bezit en toepassen van radioactieve bronnen en röntgentoestellen. Van het doen van een registratie of het aanvragen van een vergunning tot het leveren van de benodigde toezichthoudend deskundige en / of stralingsbeschermingsdeskundige, wanneer deze binnen uw eigen organisatie ontbreekt. Daarnaast zorgen we voor de inrichting van de administratieve verplichtingen, waaronder het opstellen of toetsen van de risicoanalyse en het opstellen van het KEW-dossier.

Ook begeleiden wij de implementatie van de MR-beveiliging radioactieve stoffen en de aanvullende eisen vanuit de HASS-regelgeving bij hoog-actieve bronnen.

Wij voeren de periodieke kwaliteitscontroles, veegtesten of lekstralingsmetingen uit aan röntgenapparatuur en gesloten bonnen.

Klinisch fysicus
Bij Sentix kunt u een contract sluiten voor de bereikbaarheid van een klinisch fysicus. Tevens is klinisch fysische ondersteuning voor o.a. het opstellen van protocollen beschikbaar.

Wilt u de complete zorg voor uw toepassingen met ioniserende straling uitbesteden, dan hebben wij daarvoor de mogelijkheden in de vorm van Sentix Totaalzorg in huis.