Diergeneeskunde

Binnen praktijken voor diergeneeskunde wordt röntgendiagnostiek veelvuldig toegepast.

Met een dynamisch wetgevingskader op het gebied van stralingsbescherming, is het van belang het overzicht te bewaren over de organisatorische en praktische verplichtingen. Dit, om te blijven voldoen aan de wettelijke vereisten en de opvattingen van de inspecterende instanties. Zo is bijvoorbeeld op 1 januari 2015 de betrokkenheid van een stralingsbeschermingsdeskundige aan dit eisenpakket toegevoegd.

Sentix zorgt ervoor dat de praktijk aan alle organisatorische en praktische verplichtingen voldoet. Van het leveren van stralingsdeskundigheid tot en met het uitvoeren van acceptatietesten en periodieke controles van de röntgentoepassingen. Sentix levert verder KEW-dossiers en stelt de risicoanalyse op of toetst deze.


Wilt u alles tot in de puntjes geregeld? Kies dan voor ons unieke totaalpakket:

Sentix Pet-Totaal
Met Sentix Pet-Totaal bieden wij u het gemak van alles inclusief, voor een vast bedrag per jaar. Dat wil zeggen: voorzien in betrokkenheid van een stralingsbeschermingsdeskundige, uitvoering van verplichte periodieke toestelcontroles, een acceptatietest voor nieuwe röntgenapparatuur, het bijhouden van het KEW-dossier en actueel houden van de risicoanalyse en protocollen en een jaarlijks bezoek op locatie. Kortom: Eén deskundig aanspreekpunt voor alles op het gebied van stralingsbescherming.

Lees meer over Sentix Pet-Totaal.