Stralingshygiëne

Binnen het dynamische wetgevingskader op het gebied van stralingsbescherming, is het van belang het overzicht te bewaren over de organisatorische en praktische verplichtingen. Dit, om te blijven voldoen aan de wettelijke vereisten en de opvattingen van de inspecterende instanties. Per 6 februari 2018 zijn er weer de nodige wijzigingen in de stralingswetgeving doorgevoerd. Waaronder de verplichte registratie van uw toestellen bij de overheid en de wijziging van de benaming van de verschillende deskundigen.

Sentix zorgt ervoor dat de praktijk aan alle organisatorische en praktische verplichtingen voldoet. Van het leveren van de betrokkenheid van een stralingsbeschermingsdeskundige (voorheen geregistreerd coördinerende stralingsdeskundige) en de bereikbaarheid van een klinisch fysicus tot en met het uitvoeren van acceptatietesten en periodieke controles van de röntgentoepassingen.

Sentix verzorgt daarnaast scholing en nascholing voor medewerkers die opnamen maken en tevens verzorgen wij de bijscholing van de Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde Basis (voorheen tandarts-stralingsdeskundige of 5A/M (incl. KRT-punten).